Monday, 12 November 2012

The Special Tribute 2



Assalamualaikum semua.


Alhamdulillah, walaupun tak ramai, tetamu blog ini semakin bertambah. Selain tetamu tetap dari blog Military of Malaysia, ada yang datang dari blog Mistisfiles, blog Nusanaga, blog Hijabulcrews, blog Abatasa II dan mungkin ada yang tersesat mencari artikel lain lalu termasuk ke dalam ni. Terima kasih kerana terus sudi beri sokongan kepada saya. Penat mengetik (menaip) pun hilang bila ada yang meluangkan masa membaca apa yang disediakan. Pada peringkat kedua the special tribute kali ini, ini adalah senarai nama-nama anda yang special itu. Sekiranya ada yang tertinggal, roger-roger saya wokeh? Guys, check it out, anda adalah :


1st)  The Librarian  2 November 2012  08:34

2nd)  Anonymous  2 November 2012  15:39 

3rd)  Anonymous  2 November 2012  20:04

4th)  Anonymous  4 November 2012  20:04 

5th)  akuyangbukansesiapa  4 November 2012  23:53

6th)  Anonymous  5 November 2012  21:56

7th)  Seri Mala  5 November 2012  20:55

8th)  Rose  5 November 2012  22:08

9th)  Fairul Fazil  6 November 2012  17:02

10th)  Mohd Firdous  7 November 2012  13:11

11th)  Kidxx Obito (follower)

12th)  n9442 (follower)

13th)  Jagat Maut (follower)

14th)  Jimio (follower)

15th)  Fathul Farisah (follower)

16th)  Just Me (follower)

17th)  Mohd Haizan (follower)

18th)  Nouri (follower)

19th)  Gondoruwo Cilik  (follower)
kok nyeremin banget ini nama...


20th)  Seekz  12 November 2012  19:38

21st)  Ikhwanzm (follower)

22nd)  Khalid Al-Walid  13 November 2012  20:05

23rd)  Belantara Hutan (follower)

24th)  Alolymus (Apek) 16 November 2012  10:14




THANK YOU FOR THE STRONG SUPPORT !!!



Kepada follower yang follow blog saya, saya cuba follow blog anda juga. Tapi mana yang tak ada link, saya tak boleh nak join. Buatlah link dan post entry, kalau tak nanti saya masuk blog kosong, heee....

Tahniah kepada blog Fathul Farisah dan blog Kidxx obito, sawang di rumah anda dah berkurangan. Keep it up guys.

Terima kasih juga kepada silent readers yang shombong-shombong ke shy-shy-cat ke tak tau lah, takmo bertegur sapa dengan saya. Kehadiran anda pun dihargai sama. Terima kasih sekali lagi, tidak kira di mana jua anda berada.

Kepada anda  semua di luar sana, saya nak minta tolong ni.... tolong doakan diri anda, saya dan semua umat muslimin dan muslimat supaya selalu berada di bawah lindungan rahmat Allah swt sebagaimana saya mendoakan anda semua. Diharapkan juga supaya apa yang dikongsi mudah difahami dan dipermudahkan segala perancangan. Sampai nanti...




Wassalam.





19 comments:

budin said...

ISM...

sila ke blog nie...
http://anakbukitgantang.blogspot.sg/2012/07/rahsia-budaya-bali-dan-maya-budaya-2.html

Kidxx obito said...

Terime kasih saudara menyelit name aku kat situ :)

oh ya ade post terbaru.harap dapat komen sepatah due.

http://timurbangkit.blogspot.com/

Fairul Fazil said...

Insya-Allah hendaknya...

Seekz said...

Salam Ibu Separuh Masak,

Komen ibu di blog Nusanaga telah membawa saya ke "Welcome To My Not-So-Secret World".

Terima kasih kerana berkongsi2 ilmu yg ibu perolehi. Walaupun bukan ibu sendiri yg pergi ke tempat2 yg dikatakan misteri itu untuk membuat kajian tapi ibu berjaya mengolah dengan baik hanya melalui pembacaan sahaja.

Setakat ini apa yg cuba di kongsikan masih boleh di fahami. Terima Kasih kepada Tuhan yg maha mengetahui kerana Dgn izinnya Internet wujud dan kita semua sekarang ini hidup di dalam "Dunia Tanpa Sempadan"..
Apa yg selama ini menjadi rahsia sudah lagi tidak rahsia..
Apa yg misteri pon sudah lagi tidak menjadi misteri..

T.K.. Bye

Ibu Separuh Masak said...

Assalamualaikum wbt semuanya yang hadir...


@budin : link yang anda beri benar-benar membuka minda saya. selama ni tak terfikir langsung. terima kasih. sangat membantu kalau nak buat artikel. Anda tak nak buat sendiri ke?

@Kidxx obito : saya dah singgah dan baca entry terbaru anda. Sori lah kalau komen sepatah dua jadi berpuluh-puluh patah... heee, itulah saya.


@Fairul Fazil : Aminnnn..


@Seekz : selamat datang orang baru... terima kasih sudi baca. Komen yang mana anda baca tu agaknya. Yang macam ala-ala intriguing tu ke? hehehe, teknik saya menjadi la...

Sama-sama.. bye juga..

SAYANGKU RAIHANA said...

mekaceh ibu selitkan nama saya sekali..blog sy takdelah sehebat ibu..begitu juga ilmu sy..he3

Ibu Separuh Masak said...

Assalamualaikum

@SAYANGKU RAIHANA : ni dah kali ke berapa kali tuka nama ni.. Cikin tu nama sapa? Raihana nama sapa? cepat jawab... :P

Bercerita tentang ilmu. Orang tua memang lebih banyak ilmu daripada orang muda. Sebab kita lebih dulu makan garam. Masanya akan tiba untuk anda menjadi yang lebih hebat, bila dah tua sikit. heee...

budin said...

Info dari Indonesia...

http://atlantis-lemuria-indonesia.blogspot.com/2011/03/nenek-moyang-kita-pernah-menjadi-super.html

ISM... saya x suka buat blog.. tp suka bace hehehe

Kidxx obito said...

Tak mengapa pnjg siket aja, nasihat ibu penuh bermakne.sesuai dgn usia ibu,perbezaan ketare antare yg pengalaman dan mude seperti sy.
Sy akan sentiase support ibu.

bersama memperkuatkan jemaah.

:)

jimio said...

Blog saya dah expired hebehehe

Syaq said...

Welcome welcome

Ibu Separuh Masak said...

Assalamualaikum pembaca tercinta


@budin : thanks. due to your help and others, ada satu misteri lagi sudah terungkai. Nantikan.


@Kidxx obito : I'll support you too. Sama-samalah kita saling ingat-mengingatkan. Lakukan perubahan positif secara istiqamah walaupun kecil. Yang paling penting, solat jangan lupa. Dalam kita mahu menyampaikan sesuatu, sedikit sebanyak kita ada mengharapkan ganjaran dari Allah swt atas usaha kita kan? Hanya dengan solat, seluruh amalan kita diterima. Tanpa solat, semua jadi sia-sia walau segigih mana kita berusaha...

Ini pesanan saya untuk diri saya sendiri dan semua yang membaca mesej ini, dari hati yang ikhlas untuk pembaca yang ikhlas :) Love you all.


@Jimio : alah, alasan je tu.. blog dah expired boleh activate semula. tentu banyak hal-hal dalam kehidupan Jimio yang boleh dikongsi.. :P


@Syaq : mulai hari ini, nampaknya tiada lagi Matahari Dan Bulan.

Syaq said...

Ibu...

Syaq is my nickname dari nama penuh..

Matahari Dan Bulan ialah makna nama sya...

Hhehe..thanks

mohd firdous said...

salam ibu,

ibu, sy rasa mmg betullah ATLANTIS tu di indonesia. blog En budin menunjukkan kesamaan di Mayan mexico dan bali indonesia..kita mcm dh dekat ngan DAJJAL jer..pandai2 jer sy ni..

SAYANGKU RAIHANA said...

ibu..=)

hahah..bila komen memang selalu pakai nama yang terlitas kat pikiran aje tapi pasal nme kat blog tu terkantoi la plak..hahha

thaks sangat2 4 d advice, sayang ibu ketat-ketat!! haha..

the last name this time i dont play-play. serius! very serius okeh??haha

Syaq said...

Rihana perempuan rupanya...ingatkan laki

Ibu Separuh Masak said...

Assalamualaikum wbt,


@syaq : ooo macam tu eh.. Syamsul Qamar kah? Kalau betul ada hadiah?


@mohd firdous : tentang keberadaan Atlantis di Indonesia, saya masih keberatan nak menerima. Memang kesamaan dari segi arkitektur Maya dan Bali begitu nyata tapi masih ada cerita lain di sebaliknya. Benda ni ada dalam senarai homework saya. Banyak nak dikaji (kaji sendiri-sendiri saja sambil andalkan pada instinct). Kalau dapat sesuatu, saya akan kongsikan.


Sayangku Raihana : Okey, cantik nama tu. tentu secantik orangnya. kan Syaq?


@Syaq : a'ah dia pompuan la.. dalam komen dia yang ala-ala brutal tu, kan masih terselit kecomelannya yang nyata.

Wassalam


syaqis said...

oh ibu..memang betul tekaan ibu...

Ibu Separuh Masak said...

Salam @syaqis : yipee, pandainya saya..